Kotkas, lindude kuningas

Postitatud:

Kohe on algamas talvine teemanädal „KOTKAS, LINDUDE KUNINGAS“. Nii nagu teemanädalatel tavaks, mahub päevadesse muusikat ja meisterdamist, liikumist ja lavastusi, aga ka muinasjutte ning alati vähemalt üks väljasõit. Kotkanädal kestab kestab 23.- 27. jaanuarini.

Esmaspäev – Kotkas, lindude kuningas

Nädala avame kell 9.30 saalis. Vaatame loodusmuuseumist toodud kotkaid,  räägime sellest suurest ja uhkest linnust lähemalt ja mängime  liikumismänge. Rühmades meisterdavad lapsed taaskasutuspaberist kotkaid, see toimub kollaažitehnikas ja grupitööna. Pärastlõunal räägib Tea saalis muinasjutte, kell 15.00 vanematele ja kell 15.30 noorematele lastele.

Teisipäev – Kotka kolm muna.

Lähema vaatluse all on kotka pesa ja pesitsemine. Liikumismänge juhendab teisipäeval Kärt. Hiljem teevad lapsed jalutuskäigu metsa. Vaatleme mände – kotka peamisi pesapuid, korjame metsast oksamaterjali ja meisterdame ühiselt õue suure kotkapesa. Pärastlõunal räägib Reet muinasjuttu, kell 14.45 Tokiloti rühmas vanematele lastele ja kell.15.30 Elevantside rühmas Segasumma ja Elevantsi lastele.

Kolmapäev – Kotkale külla.

Kolmapäeval vaatame kotkastest filme ja mängime laulumänge. Kell 9.00 kogunevad saali vanemad rühmad, kell 9.30 ootab õpetaja Piret saali kahe noorema rühma lapsi.
Loomaaeda kotkaid vaatama sõidavad  kolm vanemat rühma. Buss väljub lasteaia juurest kell 10.30. Pärastlõunal saavad lapsed rühmades kotkaid meisterdada.

Neljapäev – Indiaaniteemaline lindude kostüümipidu.

Neljapäeva hommikul saavad kõik lapsed endale uhke sulgedest peakatte meisterdada, et sellega kell 10.00 saali kostüümipeole tulla. Pärastlõunase aja muudab muinasjuttudega mõnusaks Karmen. Ta ootab oranži  tuppa 15.00 suuremaid ja kell 15.30 väiksemaid lapsi.

Reede – Linnuteater

Kell 9.30 on kõik lapsed oodatud Segasumma rühma etendusele. Õpetajad mängivad teemanädala lõpetuseks  loo „Suur Peeter ja väike Peeter“.