Täiskasvanud

RAHVATANTS

2010. aasta sügisel alustas tegevust RaM sõprade segarahvatantsurühm täiskasvanutele.
Repertuaaris on Eesti autorite tantsud, vanad seltskonnatantsud, samuti folkloorsed tantsud.
Seitsme hooaja jooksul oleme osalenud tantsuüritusel „Kägara“ Paides, talvistel tantsupidudel Viljandis ja Tuhamägedel, Tõrva loitsul, Tantsupeol 2014. aastal.
Treeningud toimuvad kolmapäeviti 18.00 – 20.00 (kooli aulas).
Eelnev tantsukogemus pole vajalik ja väikesed lapsed võib treeningule kaasa võtta.
Treeninguid juhendavad Maia Radin ja Urmas Laigna

 

TOIDUKLASS

„Vanemad kooli“ programmi eeskujul avame TOIDUKLASSI!
Kuidas saada kodu ja kool toidu kohta sarnast juttu rääkima? Kuidas toetada last tema oskuste kinnistumisel?
Jagame toiduvalmistamise põhiteadmisi ja -oskusi, võtame eeskujuks koolis toimuva. Alapealkiri 2017-2018 aasta hooajaks: Kiidame ja arendame Eesti kööki.  

Toimumise tingimused:
• Liikmeid 10 kuni 14.
• Kestvus 4h. Algus 18.00
• Maksumus 45 euri
• Juhendajad Kaie Mei ja Kristel Nuume

Teemad ja kokkusaamise kuupäevad:
10. OKTOOBER – MUNA. Sissejuhatus toiduhügieeni ja töökorraldusse.
14. NOVEMBER – AEDVILJAD, tükeldamine ja toiteväärtuse hoidmine. TOIDURASVAD, nende kasutamine toiduvalmistamisel ja toiteväärtuse hoidmine. Ohutus köögis. Kodukeemia. Terariistad ja nende eest hoolitsemine
9. JAANUAR – ERINEVAD LIHAD ja neile sobivad kastmed. AURUTAMINE. MESI. Temperatuuritundlikkus toiduvalmistamisel. Põhikastmed. Toidu serveerimistemperatuuri hoidmine.
6. VEEBRUAR 1 – MEREANNID. KEEDUTAIGEN. Toiduainete pakendid. Prügi sortimine. Jätkusuutlik maailm ja toiduvalmistamine.NB! tasuta LISAKURSUS –
20. VEEBRUAR 2 – kiidame KOOLI. Võimalus osaleda RaMKooli Gurmeeõhtul.
27. MÄRTS – sööme sügavkülmad tühjaks. JAHU- JA SUHKRUVABA, TOITUMISERISUSED. Vegetaarluse erinevad vormid. Toiduained mille suhtes esineb tundlikkust.
17. APRILL– TAIMSED VALGUALLIKAD. Kaunviljade kasutamine ja toiteväärtus. Hapendamine ja marineerimine. Suitsutamine.
15. MAI – tähtpäevad ja MENÜÜDE KOOSTAMINE. Eelarve. Toitude ja jookide sobitamine. Laua katmise põhimõtted. RESTORANIPROJEKT kui lõpupidu.
12. JUUNI vm kokkulepitud kuupäeval KURSUSE LÕPUTÖÖ PEREDELE