Teemanädal “Ilvese jälgedes”

Postitatud:

18.-22. jaanuarini on lasteaias talvine teemanädal „Ilvese jälgedes“.

Õppetegevusi tavapärasel moel ei toimu, küll on aga kavas palju erinevaid ja huvitavaid tegemisi, mis kõik seonduvad seekordse nädala peategelase – ilvesega.

Nädala avame ühiselt saalis esmaspäeval kell 9.30 – vaatame pilte ja filmikatkendeid ilvesest, mängime liikumismänge ja joonistame.

Teisipäeval, 19.jaanuaril sõidavad Elevantsi ja Tokiloti rühma lapsed loomaaeda ilvest vaatama – giid räägib meile selle põneva looma elust lähemalt. Palume lastel bussi väljumisega seoses olla lasteaias hiljemalt  9.30.
Nooremad lapsed jäävad lasteaeda, kus nad saavad vaadata teatrietendust ja voolida ilvese käpajälgi.

Kolmapäev on kunstipäev. Iga väike kunstnik saab ilvest kujutada endale meelepärasel moel. Katsetada saab monotüüpiat, plastiliiniga voolimist ja templitrükki.

Neljapäeval hommikul hakkame saalis kõik koos valmistama ilvese küpsiseid. Peale maiustamist läheme õue, metsa, mängima orienteerumismängu „Ilves elab metsas“. Kes parajasti ei orienteeru, on oodatud ehitama lumeilvest, kelle turjalt hiljem liugu saaks lasta.

Reedel võtame nädala kokku, räägime, mida põnevat me tegime, mida ilveste elust teada saime, mängime mänge, meenutame muinasjutte, mida lapsed nädala jooksul õhtupoolikuti kuulasid ja vaatame näitust.

Üks palve kõikidele lapsevanematele – kellel on kodus midagi, mis seotud meie metsade suure kassiga, siis palume võimalusel anda need esemed lastega kaasa, lasteaeda näitusele. Need võivad olla fotod, raamatud, mänguasjad, ilvese pildiga riided, aksessuaarid vms. Näitus ilvesest on avatud juba esmaspäevast.

Loodame, et nädal, kui tutvumine ilvesega, Tallinna loomaaia vapiloomaga, tuleb köitev ja põnev.