Putukate suvepäevad

Postitatud:

ESMASPÄEV – Sipelgahapu.
Alustame 8.- 12. juunini toimuvat suve esimest teemanädalat “Putukate suvepäevad” sipelga-päevaga õues kell 10. Peale väikest õpetajate etteastet, mis juhatab meid sipelgate maailma, saavad lapsed osaleda kiirust, osavust ja meeskonnatööoskusi nõudvates liikumismängudes.
Alustame ka putukahotelli rajamist. Iga rühm saab oma väikse hotelli, mida ta sisustama hakkab. Materjali hotelli ehitamiseks leiab metsast ja aiast.
Lõuna ajal räägivad õpetajad sipelgateemalist unejuttu.
Õhtul on õues kunstitöötoad. Sipelgaid saab teha näputrükis, aga nende meisterdamise võimalusi on palju – plastiliinist, karvatraadist, looduslikust materjalist või neid kõiki koos kasutades.

TEISIPÄEV – Lepatriinumäng.
Päevategevusi lennutavad Elevantsi lepatriinud.
Päev algab kell 10.00 õues. Vaatame videot ja räägime lepatriinu toimetamistest, erinevatest uskumistest lepatriinude kohta, tema täppide tähendusest jne.
Teeme õues ka muusikat, lepatriinuteemalisi meisterdusi, mängime lepatriinumänge. Õpime ja laulame laulu „Putukate kevad“.
Õhtupoole, enne õue minekut, valmistavad lapsed rühmas lepatriinu-kujulisi küpsiseid.
Väljas aga korjame taimi ja teeme päikesevärvidega päikeseprinti.

KOLMAPÄEV – Õnneämblikud.
Päev algab õues kell 10.00 ja kohe saavad kõik oma pead tööle panna –  hakkame lahendama ristsõna.Seejärel saab sõna ämblikuspetsialist Christine, kes kuuldavasti teab neist kõike.Kunstihommikul on teemakohaselt kavas ämblikuteemalised meisterdused. Puude vahele püüame punuda nööridest ämblikuvõrke, millest oma osavust proovile pannes saavad lapsed läbi pugeda.
Lõuna ajal on unejutuks pajatused ämblikkudest.
Pealelõunakinos näidatakse  multifilmi „Putukate suvemängud“. Enne sead kuulame linnulauluraadiot.

NELJAPÄEV – Kes aias? Mesilane aias.
Päeva esisumistajad on SegaSumma tublid töömesilased.
Kell 10.00 avavad oma taru eesriide SegaSumma lapsed lavastusega „Härg ja mesilane“.Peale seda saame teada, kuidas mesi  meie toidulauale jõuab ning maitseme ka ise mett. Putukate näitusegalerii täieneb kunstitöödega usinatest mesilindudest.
Unejutud on sel päeval eriti magusad .
Päeva lõpus saavad lapsed osa õues toimuvatest meeskonna- ja ringmängudest.

REEDE – Liblikate teepidu.
Pidu algab kell 10.00 karnevaliga. Külalisteks on palutud vabalt valitud putukakostüümis kõik putukamaailma tegelased. Peol osalejaid palutakse julgelt lavale oma uhkeid kostüüme tutvustama.
Üheskoos mängime nädala jooksul mängitud mänge, maalime kilele aknavärvidega liblikaid, maiustame küpsiste- ja nurmenukuteega.
Putukasuvi on alanud!