Suve esimene teemanädal on „Aeg kuubis“

Postitatud:

See viib meid rännakule – läheme ajas tagasi, esmalt laulude ja mängude abil tagasi õpetajate kooliaega, siis vanavanaemade ja vanaemade noorusaega. Ühel päeval aga vaatame hoopis, kuidas elati, mida seljas kanti ja millist muusikat kuulati mitu sajandit tagasi.

Nädal lõpeb peoga, kus meiega võivad kohtuda isegi muusika ja inimesed tulevikust.

ESMASPÄEVAL piilume 80-ndatesse, päeva nimeks panime “Kessu, Tripp ja Kass Artur”. Paljudel õpetajatel leidub sellest ajast lustakaid lapsepõlvemälestusi.

TEISIPÄEVAL saame kokku “Pärli kohvikus” ja kiikame eelmise sajandi 20-30.-ndatesse.

KOLMAPÄEV kannab nime “Entel-Tentel” – võtaeme suuna palju muutusi toonud 60-ndatesse. Siis sai alguse laste laulusaade „Entel-tentel“ ja valmis multifilm „Jussikese seitse sõpra, tüdrukud kandsid peas tutipaelu, aga emad laulsid Horoskoobi laule ja käisid miniseelikutes. Kodudesse olid ilmunud televiisorid, telefonid ja tolmuimejad.

NELJAPÄEVAL liiguvad lasteaias vaid printsid ja printsessid – me sukeldume 300 aasta tagusesse maailma, kui lossides kanti uhkeid rõivaid ja parukaid ning sõideti tõllaga.

REEDEL saavad saalis kokku kõik nädala ajastud – printsid võivad vaadata televiisorit, printsessid tantsida twisti ja 80-ndate aastate lapsed kanda oma vanaemade aegseid rõivaid –  toimub põnevate kohtumiste pidu “Aeg kuubis”.