Leiutised

Postitatud:

Roostiku kooli I perioodi projektiks on leiutamine.

Roostiku koolis on kombeks iga periood terve kooliga teha mingisugune suurem projekt. Esimese perioodi projektiks on leiutamine. Projektiga alustati seekord nii, et lapsed jagati gruppidesse ja nad hakkasid uurima vanasti leiutatud asju, mis on tänapäeval juba olema. Gruppideks olid segagrupid ehk grupis oli lapsi 1.-6. talvest. Uuriti kompassi, raadiot, trükipressi, telefoni, valuvaigistit, aeroplaani, internetti, auruvedurit, lambipirni ja jalgratast. Pärast seda, kui iga päev oli üks või kaks gruppi esitanud kooli ees oma leiutise, hakkas igaüks ise välja mõtlema leiutist, kas üksi, kahekesi või kolmekesi. Roostiku kooli õpilased, kes soovisid, võisid osa võtta leiutamise võistlusest, mille kategooriateks on 1-3. klass ja 4-6. klass. Preemiaks on rahaline auhind.  20. oktoobriks on vanemad kutsutud kooli, et tutvuda selle perioodi projektiga ehk leiutistega, mis lapsed leiutasid.

Laura Liisbet Entson

15.oktoober. 2020

Pilte ettekannetest näete siit.

Pilte leiutise näitusest näete siit.