Roostiku Välisilm

KRISTIINI JA RIANNA KODUÕPE ROOTSIS

Rianna ja Kristiin

Päev algab sellega, et ärkame pool üheksa. Hommikusöögi teeb vahest ema, vahest meie. Samuti teeme tihti lõunasööke koos, see on nagu meie kodunduse tund. Õppima hakkame kell üheksa. Siis ema prindib Riannale päevaplaani ja Kristiin teeb arvuti lahti. Tavaliselt õpime kuni lõunasöögini, aga vahest saame oma ülesannetega ka kiiremini valmis. Peale lõunasööki käime õues ja kui jäi veel midagi õppida, siis peale õues käimist õpime veel natukene. Õhtu poole käime terve perega lumelauaga sõitmas või kelgutamas või uisutamas. Oleme ka õhtuti pannud kokku päris palju mööblit ja õppinud kasutama akutrelli. Mööbli kokku panemine on nagu Legodega ehitamine ja ise kutsume seda käsitöötunniks Väga meeldib meile siin looduses jalutada ja kaljude peal ronida. Muidu läheb meil Rootsis väga hästi, aga igatseme ka tagasi Roostiku kooli.

UUDISED HISPAANIAST

Eesti keele aasta Hispaania koolis

Teeli

Hispaania koolis on traditsioon, et iga perioodi lõpus näitavad lapsed vanematele, mida nad sel perioodil tegid. Tavaliselt õpilased teevad näidendeid, jutustavad muinasjutte ja räägivad õudusjutte. Veebruari kuu lõpus esitlevad lapsed vanematele luuletusi.

Kuna 2019. aasta, nimetati eesti keele aastaks, on luuletused eestikeelsed ja eesti autorite poolt loodud. Esitlemisele tuleb luuletusi, mis on kirjutatud nii kaua aega tagasi, et pole teada nende luuletuste autoreid, ja ka luuletusi, mis on nõnda hiljuti ilmunud, et nende autorid pole veel laiemat tuntust kogunud. Luuletuste esitlemisel teevad õpilased taustaks erinevaid hääli ja varjuteatrit.

Kas tõesti võime loota 2019/2020 õppeaastal Hispaania õppekeskuses 7. klassi avamist?!

Victoria

Võimalusel soovivad Rocca al Mare kool ja Hispaania õppekeskus avada järgmisel õppeaastal Hispaaniasse 7. klassi.

Oleme kuulnud, et Rocca al Mare kool ja Hispaania õppekeskus soovivad luua Hispaania kooli nurga õppimiseks ka 7. klassile. Selle idee loomiseks peaks aga Rocca al Mare kool leidma õpetaja, kes oleks nõus aitama Hispaaniasse õppima läinud seitsmendikke. Hetkel õpib Hispaania kooli katuse all vaid kuus klassi. Paljud eelmistel aastatel õppinud 6. klassi õpilased on 7. klassi puudumise tõttu pidanud valima endale mõne muu, rahvusvahelise kooli. Nüüd aga on selle aasta kuuendikud jäänud ootele, millal õpetajad saavad kindlalt lubada 7. klassi.  Kui kaua oodatud soov saab teoks, saavad nad jätkata uuendusliku õppeprogrammiga, mida nad on eelnevatel aastatel juba tundma õppinud.

Jääme ootele, millise vastusega siis Rocca al Mare kool ja Hispaania õppekeskus meie ette tulevad.