9. klasside õpilased külastasid Vinni biojaama!

Postitatud:

9. klassi õpilased said Vinni biojaamas teada, kuidas taastuvkütuse biometaani ehk rohegaasi tootmine käib.
Ekskursioon Alexela Vinni biojaama toimus Rocca al Mare kooli loodusteaduste projektipäeva raames, mis toimus üheksandale klassile esmakordselt, ja sellest võttis osa 25 keskkonnahuvilist õpilast. Ekskursiooni viis lastele läbi Vinni biojaama juhatuse liige Rafik Asadov, kes ütles, et lapsed kuulasid huviga, sest teema on üleüldiselt võõras ja jutt kaunis spetsiifiline. „Rääkisin ikka maakeeles ja hea oli tajuda, et esimene pilt sai ette loodud kogu ses teemas. Rõhutasin läbivalt jäätmete taaskasutust ja energia tootmist, sellest mis läheb biometaaniks, elektriks, soojuseks, mis väetiseks ja rääkisin, kuidas kogu selline jäätmete protsess, mida siin näha saab, sellega loodust ei koormata“.
Üheksandikud Vinni biojaama ekskursioonilt: „Polnud õrna aimugi, et lehmasõnnikust saab autole kütust valmistada ning biojaamas käik oli põneva maailma avastamisel ka üsna aromaatne kogemus“.
Rocca al Mare kool on ainus kool, kes on liitunud Rohetiigri programmiga, mille eesmärgiks on suurendada keskkonnateadlikkust ja rakendada keskkonnasäästlikke praktikaid. Alexela on üks Rohetiigriga liitunud ettevõtetest. Alexela on olnud ja jätkab tugevalt ühiskonnas roheliste kütuste ja kliimaneutraalse transpordi sõnumi eestvedajana ja teemas harimist juba maast madalast.
Sündmust kajastas ka Alexela oma siseveebis.