Koolitoit
Rocca al Mare Koolis lähtume põhimõttest, et lapse tervise seisukohast peavad kõik õpilased kord päevas sööma sooja toitu. Alates sellest õppeaastast pakub RaM Koolis koolisööki Umile OÜ.
Igapäevases koolitoidus hindame jätkuvalt kodumaist ja mahetoodangut. Oleme sellest lähtuvalt asendanud kõige suurema keskkonnamõjuga liha- ja kalatooted ning vastavalt toitumissoovitustele suurendanud taimse toidu osakaalu. Jätkame hooajaliste kodumaiste aed- ja puuviljade pakkumist, mida eelistame välismaistele toodetele.
Loe lähemalt meie kestliku koolitoidu suundumustest SIIT.
Tervisliku koolilõuna maksumus on 3,30 eurot (1 euro ulatuses tasub lõuna eest riik). Söögiraha lisatakse õpilase igakuisele arvele algava kuu eest ette.
Söögiraha lisatakse õpilase igakuisele arvele algava kuu eest ette.
Kui Teie lapsel on diagnoositud laktoosi- või gluteenitalumatus, siis peab lapsevanem pöörduma kooliarsti poole, kes esitab meie toitlustajale diagnoositud toidutalumatusega õpilaste nimekirja.
Kui õpilane puudub koolist ja soovitakse toiduraha tagasiarvestamist, palume anda puudumisest teada meiliaadressile koolitoit@ramkool.edu.ee. Tagasiarvestus toimub alates teavitamisele järgnevast päevast. Pikema puudumise korral palun anda teada ka kooli naasmise aeg.
Kõigil, kes viibivad koolimajas kauem, on võimalik süüa ka pikapäevasööki. Selleks tuleb sööma minnes registreerida end õpilaspiletiga ning tasu arvestatakse kuu lõpus valideerimiste alusel. Pikapäeva sööki pakutakse iga päev kell 14.00 – 16.00.
Pikapäevasöögi maksumus on 3,30 eurot.
Puhvet on avatud:
8.00 – 10.30
13.30 – 17.00
Lõunasöök
11.00 – 13.45
Pikapäevasöök
14.00 – 16.00
Allergeenide koodide loetelu menüüs.
Selle nädala menüü: 13.10-17.10
Detailne menüü on SIIN (tabelis on näha ka allergeenid)
| Nädalapäev | Lõunasöök ja taimetoit | Pikkpäev |
| Esmaspäev | Pearoog: Gruusia küüslaugukana, aurutatud riis, mahetalu ahjukartul, mahetalu ahjukaalikas rapsiõliga. Taimetoit: veganvorstid (läätsed, toortatratang, sibul, küüslauk, oad, pune), tzatziki kaste (kurk, laim, küüslauk, koriander, laktoosivaba hapukoor). Salativalik: mahetalu hapukapsas pohlaga, mahetalu riivitud peet; lillkapsas; rukkola. Lisandid: nuikapsas, Halika talu õun. | Kõrvitsakreemsupp, krutoonid, kohupiimavorm, maasikatoormoos, leivavalik. |
| Teisipäev | Pearoog: uhhaa kalasupp (tilaapia, lõhe, köögiviljad), minestrone kalkunilihaga (tomat, riis, porgand, küüslauk), tatar, aurutatud lillkapsas. Taimetoit: tomatikreemsupp toorjuustuga, röstitud kikerherned. Magustoit: plaadi õunakook (õunakuubik, pruun suhkur, jahu, munad, või). Salativalik: punase peakapsasalat kirsimahlaga (sibul, õun, oliiviõli, punanekapsas), tomat; riivitud valge redis; spinat, mahejogurtikaste, sinepi meekaste. Lisandid: kurk, Halika talu õun. | Ahjuomlett singi ja juustuga, ketšup lisatud suhkruta, riivitud porgand ananassiga, leivavalik. |
| Kolmapäev | Pearoog: koorene hakklihakaste eestimaisest sealihast, mahetalu kartulipuder, aurutatud riis, grillitud mesine mahetalu porgand küülaugu ja rosmariiniga. Taimetoit: massaman karri baklazaani ja brokoliga. Salativalik: mustjuure-mahetalu porgandisalat (oliiviõli-apelsinimahlakaste), mahetalu riivitud peet; hapukurk; tomat, mahe jogurtikaste. Lisandid: kurk, Halika talu õun. | Kanaguljašš, riis, banaan, leivavalik. |
| Neljapäev | Pearoog: mahe veiseliha strogonov ( maheveis, soolakurk, sibul, küüslauk, vahukoor), tatar, kuskus mahetaluköögiviljadega, köögiviljavokk mahetalu köögiviljast. Taimetoit: seitani strooganov. Salativalik: marineeritud punane sibul, riivitud mahetalu kaalikas; mais; kurk, sinepi meekaste. Lisandid: mahetalu porgand, Halika talu õun. | Karjase pirukas, hapukoor 30%, riivitud peet, leivavalik. |
| Reede | Pearoog: carbonara kaste, penne pasta, aurutatud riis, küüslaugune roheline uba. Taimetoit: taimne bolognese kaste ( läätsed ja köögiviljad). Salativalik: hiinakapsas maisi ja maheda maitseõliga, paprika; mahetalu riivitud peet; rukkola, mahejogurtikaste. Lisandid: kurk, Halika talu õun. | Kana-köögiviljasupp, maitseroheline, pannkook, maasikatoormoos, leivavalik. |
